Buitenschrijnwerk vernieuwd

dinsdag, februari 28, 2017 12:18

Het MFC (ver)bouwt aan zijn toekomst...

Exact 60 jaar geleden nam het ‘Sint-Gregoriusinstituut’ zijn intrek in de huidige gebouwen. Afgelopen decennia is er al heel wat gerenoveerd en werd met man en macht gewerkt aan vernieuwing van leefgroepen, sanitair en slaapkamers. In 2017 kan ook een grote inhaalbeweging worden gemaakt wat het buitenschrijnwerk betreft. 

Sinds begin februari wordt onafgebroken gewerkt aan de vervanging van 375 ramen die nog zijn voorzien van enkel glas. Om een idee te geven: dit gaat om een totale raamoppervlakte van 1350m² of net zoveel als de oppervlakte van de speelvloer in onze sporthal. Elke werkdag gedurende het schooljaar vernieuwt de externe firma drie ramen, in vakantieperiodes loopt dit op tot vijf. 

Onze preventie-adviseur verzorgt alle nodige communicatie naar de leidinggevenden, die dit op hun beurt doorgeven aan de ouders van kinderen en jongeren waarvan leefgroep of slaapkamers bij de werken zijn betrokken. 

Indien alles verloopt zoals gepland zal dit titanenwerk eind september 2017 kunnen worden afgerond en kunnen we de winter heel wat zuiniger en milieuvriendelijker dan ooit tevoren ingaan. Elke vierkante meter met vernieuwde beglazing is immers goed voor een besparing van tien euro per jaar. Maar bovenal zal deze ingreep ook leiden tot een veel groter comfort voor kinderen, jongeren en medewerkers.